tirsdag den 5. juli 2011

What's for lunch?

Jeg nyder at kunne gøre lidt ekstra ud af maden disse dage. Fryseren er allerede fyldt med hjemmebagt brød ;) I går lavede jeg en portion tunsalat til de lækre grovboller. Jeg plejer ikke at følge en bestemt opskrift, men ingredienserne var: tun, kapers, soltørrede tomater, syltede agurker, løg, kvark, lidt mayo, salt og peber. Mums! 

4 kommentarer:

  1. Lækre boller og den tunsalat ser vel nok lækker ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Mange tak, søde Birthe :D

    SvarSlet
  3. Hvad er opskriften på de lækre grovboller?

    De ser rigtig gode ud.. :)

    SvarSlet
  4. Tak Lotte - de er også super lækre og virkelig nemme at lave :)


    Koldhævede grovboller

    10 g gær
    8 dl koldt vand
    1 spsk. Salt
    2 tsk. rørsukker
    100g solsikkefrø
    100g græskarkerner
    100g rugmel
    100g fuldkornshvedemel
    200g havregryn
    300-350 g hvedemel

    Gæren opløses i det kolde vand, og alle ingredienser blandes efterfølgende i gærvandet.
    Dejen skal være meget lind.
    Stilles i køleskab i min. 12 timer, tildækket med husholdningsfilm. Formes til boller med en ske alt efter den størrelse du ønsker, og stilles på bagepapir. Ovnen tændes på 250 grader og bollerne stilles i ovnen når denne er tilstrækkelig varm. Bages i ca. 20-25 min.
    Dejen kan sagtens stå på køl i 4-5 dage, så man kan bage frisk brød hver dag.

    SvarSlet