lørdag den 18. september 2010

Opskrift på chokomousse


Jeg blev spurgt om jeg ikke ville smide en opskrift på chokolademousse - og selvfølgelig vil jeg det. Jeg må indrømme, at jeg virkelig ikke kan huske, hvor jeg har den fra...

Hvid chokolademousse med kanel og citron

400g hvid chokolade

8 æggehvider

½ tsk. stødt kanel

1 spsk. citronsaft

½ tsk. fintreven citronskal

4dl. piskefløde

Hak chokoladen fint og kom den i en skål i vandbad. Pas på at vandbadet ikke er for varmt. Chokoladen skal lige akkurat smelte. Tag skålen fra varmen og stil den til side.

Pisk æggehviderne meget stive i en skål.

Pisk hurtigt den lune hvide chokolade ind i æggehviderne. Hviderne vil falde og det er meningen.

Tilsæt kanel, citronsaft og -skal.

Pisk fløden til let skum. Vend den forsigtigt i chokolademassen. Hæld chokolade moussen i en skål (jeg brugte portionsglas denne gang), dæk den til med husholdningsfilm og stil den koldt natten over, så moussen sætter sig bedre.

Den mørke chokolademousse blev lavet på samme måde, men med en spsk. stærk kaffe i stedet for citron og kanel - og så selvfølgelig med mørk chokolade ;)

4 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Mange tak for opskriften - det virker jo overraskende nemt. Jeg har dog et lille spm., jeg har nemlig ikke lavet chokolademousse før. Hvis jeg nu vil lade mig inspirer af dig og lave dobbelt lag, kan jeg så godt lave lagene med det samme el. skal det nederste lag stivne lidt inden næste lag kommes på. Håber det giver mening :D

Frk.B sagde ...

Det er nemlig en rigtig nem opskrift! ;)
Dit spørgsmål giver fin mening :D Jeg lod det stå i køleskabet lidt tid inden jeg kom det næste lag på - ellers ryger det lige ned i bunden :D Jeg tror, at jeg ventede 20-30 minutter...

Kathrine sagde ...

Super. Det var nemlig også det jeg frygtede ville ske.

Nu skal jeg bare have fundet nogle som vil spise chokolademousse med mig :D

Frk.B sagde ...

Haha, mon ikke det nok skal lykkes ;)