Nå, nok snak! Vores hjemmelavede blev altså også serveret med en god klat kanelis :D
Her kommer opskriften lige...
Appeltaart
Bund
300g mel
250g smør
150g sukker
½ tsk. salt
Fyld
1½kg jonagold æbler i store tern
3dl æblekompot
1 spsk. stødt kanel
Evt. lidt sukker
Smuldredej
90g mel
40g brun farin
1 tsk. vanillesukker
40g smør
1. Bunden: Bland alle ingredienser til bunden sammen, ælt dem godt sammen og lad dejen hvile indpakket i 30 minutter. Fordel dejen i en smurt springform (cirka 26cm i diameter) og tryk den godt fast (også op ad siderne).
Tænd for ovnen (190 grader)
2. Fyldet: Kom æblestykkerne i en varm pande sammen med lidt vand. Efter et par minutter blandes æblekompot, kanel og sukker i. Hæld blandingen i formen og tryk den godt sammen.
3. Smuldredejen: Smuldr mel, vanillesukker og smør – tilsæt brun farin, når det er smuldret. Fordel det ovenpå æbleblandingen.
4. Bag tærten på en rist i midten af ovnen i cirka 50 minutter.
3 kommentarer:
Jeg er nu überlækkersulten takket være dig! :)
Er fan af den franske tarte tatin, men denne med kanelis til lyder og ser endnu bedre ud..
Opskrift bitte?
Haha, jeg sender lige et stykke afsted :D
Jeg skriver lige opskriften i indlægget senere i dag ;)
Faldt over din lækre opskrift, men er i tvivl om hvordan man laver den æblekompot?? :-)
Send en kommentar