lørdag den 25. september 2010

That appeltaart

Eller æbletærte om man vil ;) Da jeg for lidt over 5 år siden første gang smagte denne lækkerhed på Dudok i Rotterdam, var jeg solgt! Hvis man vælger luksusversionen, bliver den serveret lun med en klat lækker kanelis til - mmm! I lang tid troede jeg så, at det var Dudoks geniale opfindelse. Men det viser sig, at den egentlig stammer fra mit yndlings(ja, dem er der mange af!)kagested! Derfor burde den egentlig hedde Koekelas appeltaart... 
Nå, nok snak! Vores hjemmelavede blev altså også serveret med en god klat kanelis :D


Her kommer opskriften lige...



Appeltaart

Bund
300g mel
250g smør
150g sukker
½ tsk. salt

Fyld
1½kg jonagold æbler i store tern
3dl æblekompot
1 spsk. stødt kanel
Evt. lidt sukker

Smuldredej
90g mel
40g brun farin
1 tsk. vanillesukker
40g smør 

1. Bunden: Bland alle ingredienser til bunden sammen, ælt dem godt sammen og lad dejen hvile indpakket i 30 minutter. Fordel dejen i en smurt springform  (cirka 26cm i diameter) og tryk den godt fast (også op ad siderne).
Tænd for ovnen (190 grader)

2. Fyldet: Kom æblestykkerne i en varm pande sammen med lidt vand. Efter et par minutter blandes æblekompot, kanel og sukker i. Hæld blandingen i formen og tryk den godt sammen.

3. Smuldredejen: Smuldr mel, vanillesukker og smør – tilsæt brun farin, når det er smuldret. Fordel det ovenpå æbleblandingen.

4. Bag tærten på en rist i midten af ovnen i cirka 50 minutter.

3 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Jeg er nu überlækkersulten takket være dig! :)

Er fan af den franske tarte tatin, men denne med kanelis til lyder og ser endnu bedre ud..

Opskrift bitte?

Anja sagde ...

Haha, jeg sender lige et stykke afsted :D

Jeg skriver lige opskriften i indlægget senere i dag ;)

Anonym sagde ...

Faldt over din lækre opskrift, men er i tvivl om hvordan man laver den æblekompot?? :-)