lørdag den 30. april 2011

Koninginnedag

...oversat til dansk: dronningedag. Det er nemlig det, det er her i Holland i dag. Det er en national festdag, hvor alt er orange og folk går lidt amok ;) Værst er det dog i Amsterdam. Her i min lille hyggelige Haag-forstad er der small scale fest. Hele gå gaden er fuld af små boder, hvor folk sælger de mærkeligste ting. Jeg synes faktisk, at det er meget hyggeligt, selvom det er svært at sætte sig rigtigt ind i en festdag, som man ikke har noget forhold til. Men det er jo en god undskyldning for at fejre lidt ;) Så efter dagens dosis bachelor vil jeg nyde en drink på altanen. Manden skal jobbe og overvejer lidt at køre ud og se ham. 

3 kommentarer:

Litzy sagde ...

Hvor hyggeligt :) Synes faktisk ikke jeg kan huske den dag fra da jeg gik i skole i Holland, men det er self. også mange mange år siden :P

Vi har markedsdag i dag så her er der også fyldt med boder, råbende mennesker og masser af liv i hele byen :)

Jenny sagde ...

Spændende med en national festdag, som man ikke kender! Hvad er det præcis I fejrer?

Synes det er spændende, at du bor i Holland på ubestemt tid. Er din mand hollænder? Eller arbejder din mand i udlandet?

Forøvrigt en rigtig spændende blog, som du nok kan fornemme jeg synes ud fra alle mine spørgsmål :)

Anja sagde ...

Litzy: Jeg synes også, at det er rigtig hyggeligt :D Det var skønt at se glade folk i det gode vejr, som bare nød dagen.

Jenny: Jamen oprindeligt var det dronningens fødselsdag som blev fejret (derfor er dagen blevet rykket et par gange pga. skiftende dronninger). Den nuværende dronning overtog tronen d. 30. april (på sin mors fødselsdag) og så blev det vedtaget at denne dato skulle være fast national dag.

Jeg synes, at det er skønt med spørgsmål :D Min mand er dansker og har studeret og arbejdet her siden 1998 - så vi har mødt hinanden i Holland :)