tirsdag den 5. juli 2011

What's for lunch?

Jeg nyder at kunne gøre lidt ekstra ud af maden disse dage. Fryseren er allerede fyldt med hjemmebagt brød ;) I går lavede jeg en portion tunsalat til de lækre grovboller. Jeg plejer ikke at følge en bestemt opskrift, men ingredienserne var: tun, kapers, soltørrede tomater, syltede agurker, løg, kvark, lidt mayo, salt og peber. Mums! 

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lækre boller og den tunsalat ser vel nok lækker ud :-)

Mange hilsner
Birthe

Anja sagde ...

Mange tak, søde Birthe :D

Lotte Grigel sagde ...

Hvad er opskriften på de lækre grovboller?

De ser rigtig gode ud.. :)

Anja sagde ...

Tak Lotte - de er også super lækre og virkelig nemme at lave :)


Koldhævede grovboller

10 g gær
8 dl koldt vand
1 spsk. Salt
2 tsk. rørsukker
100g solsikkefrø
100g græskarkerner
100g rugmel
100g fuldkornshvedemel
200g havregryn
300-350 g hvedemel

Gæren opløses i det kolde vand, og alle ingredienser blandes efterfølgende i gærvandet.
Dejen skal være meget lind.
Stilles i køleskab i min. 12 timer, tildækket med husholdningsfilm. Formes til boller med en ske alt efter den størrelse du ønsker, og stilles på bagepapir. Ovnen tændes på 250 grader og bollerne stilles i ovnen når denne er tilstrækkelig varm. Bages i ca. 20-25 min.
Dejen kan sagtens stå på køl i 4-5 dage, så man kan bage frisk brød hver dag.