Da vi var i USA i sommers, købte jeg en kogebog med en masse stir-fry retter i. Jeg har haft udset mig et par opskrifter, som jeg ville prøve, men jeg har ikke fået det gjort. Men i denne uge har min skønne mand ferie fra undervisningsjobbet, så vi gik i køkkenet sammen, da jeg kom hjem fra arbejde. Retten blev virkelig lækker og noget andet end vi plejer - da wokretter for det meste bare er noget, som vi improviserer. Næste gang vil vi dog komme lidt mere spice i.
Chicken & Cashew Nuts
Olie til stegning
500g kyllingefilet skåret i strimler
2 æggehvider
60g majsmel + salt og peber
2 løg skåret i tynde strimler
1 rød peberfrugt skåret i tynde strimler
1 broccoli i små buketter
2 spsk. soyasauce
2 spsk. sherry
1 spsk. oyster sauce
50g ristede cashewnødder
4 forårsløg skåret i tynde skiver
1. Varm olie op i en wok. Imens dyppes kyllingestrimlerne i æggehviden og derefter i majsmelet (+ salt og peber). Steg det i wokken lidt ad gangen. Det skal stege i 3-5 minutter indtil kyllingen er gylden og kun lige gennemstegt. Læg det færdigstegte kylling på en tallerken med køkkenrulle.
2. Varm wokken op igen med 1 spsk. olie. Steg løg, peberfrugt og broccoli i 4-5 minutter, indtil grøntsagerne er lidt bløde. Tilsæt soya, sherry og oyster sauce.
3. Kom kyllingen tilbage i wokken og blandt det hele godt sammen i et minuts tid. Vend cashewnødder og forårsløg i retten og server med ris eller nudler. Vi valgte at blande retten sammen med nudler :)
6 kommentarer:
Nøj det ser lækkert ud! Elsker stirfry's :)
Må prøves!
Ej hvor ser det godt ud :) Det kunn ejeg godt lige spise :)
/Lise
uhm det ser virklig lækkert ud
Tak :D Det var virkelig også lækkert!
Åh jeg er vild med stir-fry! Især hvis det er er Pad thai... mums
Årh det elsker jeg også! Der var faktisk også en ny opskrift på det i bogen - tror den snart skal prøves :)
Send en kommentar