lørdag den 5. oktober 2013

Goulash

Selvom temperaturen er oppe på noget, der minder om sommer igen, så holder vi stadig fast i de ekstra varmende retter. En dag i sidste uge lavede min kære mand denne fantastiske ovnbagte gullasch med lidt hjælp fra Jamie Oliver. Det smagte virkelig godt - og der blev en masse til fryseren, hvilket virkelig er guld værd. Jeg er jo alene med lille O fast ugens første tre dage, og vi kommer først ind af døren tidligst kvart over fem, og så er der altså ikke lang tid til at lave aftensmad. Så vi er kommet ind i en god rytme med at få lavet en masse ekstra mad i weekenden. 

Min mand tilsatte lidt ekstra ingredienser - bladselleri og fløde. Det første fordi jeg virkelig kun får det brugt til risotto, så har altid for meget, og det andet behøver vi vist ikke forsvare ;)

Ovnbagt gullasch med chili og peberfrugter (4-6 personer)

2kg svinebov uden ben (men med fedt)
salt og peber
olivenolie
2 rødløg, skåret i ringe
2 friske chilier (udkernede og finthakkede)
2 spsk. røget paprika
2 tsk. stødt kommen 
1 lille håndfuld merian- eller oreganoblade (her blev brugt oregano)
5 peberfrugter
1 glas grillede peberfrugter (havde vi ikke lige)
1 dåse flåede tomater
4 spsk. rødvinseddike

ris
creme fraiche
persille

Forvarm ovnen til 180 grader. Opvarm en stor, ovnfast gryde. Rids svineboven på kryds og tværs helt ned til kødet, og gnid den med salt og peber. Steg kødet i olivenolie med fedtsiden nedad i et kvarters tid. Tag kødet op. 

Kom løg, chili, paprika, kommen, merian/oregano, salt og peber i gryden. Skru ned for varmen, og svits det hele i 10 minutter til løgene begynder at blive bløde, men ikke har taget farve. Tilsæt grillede peberfrugter og tomater. Rør det hele godt igennem, læg kødet tilbage og dæk det med vand. Tilsæt eddike. Læg låg på, bring vandet i kog og sæt gryden nederst i ovnen i tre timer. Retten er klar, når kødet kan pilles fra hinanden med to gafler :)

Serveres med ris, creme fraiche og et drys persille. Jeg lavede blomkålsris til - men manden savnede vist rigtige ris, haha. 

Though it feels like summer is back in The Hague, we still stick to the warm fall'ish comfort food. My husband made this really yummy Jamie Oliver goulash the other day. It was delicious! You will find the recipe in English here

Ingen kommentarer: