torsdag den 23. september 2010

De der pizza'er

Jeg blev spurgt om, jeg ikke ville skrive lidt om, hvordan jeg laver pizzaer. Dét vil jeg rigtig gerne - for jeg eeelsker mine pizzaer (ja, lidt selvfed må man da gerne være :D).

Bunde

I sommers købte jeg en ordentlig bunke af Amo's pizzamel (fordi de bare generelt har skod-mel i Holland) med hjem, og jeg er blevet ret vild med opskriften, der står på pakken. Dog tilsætter jeg lidt ekstra salt.

Til 2 stk. pizza:
300g Amo pizzamel
20g gær
2dl vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt (jeg kom 2 tsk. i)

Gæren opløses i håndvarmt vand. Kom de øvrige ingredienser i, ælt dejen i 4-6 min. (hurra for en køkkensmaskine ;D), til den er glat og smidig. Stil den til hævning tildækket et lunt sted i ca. 30 min. Slå dejen sammen, del den i to og form til kugler, der hviler tildækket i 5 min. Hver dejkugle rulles nu ud til en cirkel, ca. 35 cm i diameter, og lægges på en bageplade.


Basis fyld

Tomatsauce - som jeg for det meste laver selv med de krydderier, jeg nu har.

Ost - altid frisk mozzarella (altså kuglerne). Jeg river det i mindre stykker med fingrene.


Her er lidt forslag til fyld - nævnt i den rækkefølge som det skal på pizzaen. Det bliver tit blandet på kryds og tværs, alt efter hvad vi lige har. Jeg prøver på ikke at komme alt for mange ting på :)

Fyld 1
Tomatsauce
Kogte kaftoffelskiver vendt med olivenolie, rosmarin, salt og peber
Mozzarella
Serranoskinke


Fyld 2
Tomatsauce
Tynde skiver squash
Frisk basilikum
Chorizo

Fyld 3
Tomatsauce
Skinke
Champignon
Peberfrugt
Ost
Rucola (efter den har været i ovnen)

Fyld 4
Tomatsauce
Skinke
Champignon
Ananas
Ost

Inden bagningen hælder jeg en lille smule olivenolie over pizzaerne og drysser med salt og peber.

Bagning
250 grader i cirka 10 minutter. Jeg har en bagested - dét kan altså virkelig anbefales!




6 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Det lyder næsten som den opskrift jeg bruger, plejer bare at give den 50 g. gær og bruge fuldkornsmel.. Der er bare ikke noget bedre end hjemmelavet pizza, og sådan en købebund kan ihvertfald godt gå hjem og vugge ift. hjemmelavet!

Men virkelig nogle lækre pizzaer du laver, bliver så sulten :)

Anja sagde ...

Du har fuldstændig ret mht. købebunde! Og det er jo ret let og hurtigt at lave dejen selv :)

Tak ;) jeg blev også selv liiige nødt til at lave lidt frokost, haha.

Line sagde ...

Mmm, det fyld tror jeg, at jeg skal prøve :-)

Anja sagde ...

Hej Line
Det kan du også roligt gøre ;)

MissSunshineCookie sagde ...

Hvordan ved jeg at pizzabundende er færdige? :-)

Anja sagde ...

Hej Sunshine cookie! Velkommen til :)

Jeg plejer lige at løfte pizzaen lidt, for at se om den er lysebrun. Ellers passer det som regel med, at de er klar, når fyldet ikke længere er "vandet". :)