Pæretærte m/marcipan
3-4 modne grønne pærer
50g grofthakkede mandler
100g reven marcipan
Smuldredej:
125g koldt smør
125g mel
75g sukker
Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilk og kernehus.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker i. Alternativt kan alle ingredienserne køres i en foodprocessor ved maks. hastighed i 10 sekunder - jeg elsker virkelig samtlige af mine køkkenmaskiner ;)
Læg pærerne i en smurt tærteform, med den buede side opad, og drys med mandlerne og marcipanen. Fordel smuldredejen over pærerne, så pærerne er helt dækkede. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. Server den lune tærte med iskoldt flødeskum eller creme fraiche. Eller måske vanilleis :)
4 kommentarer:
Lyder virkelig lækkert
Uhm! Jeg ELSKER pæretærte - det er en fantastisk klassiker :D
Mums! Den må prøves snart ;)
Litzy: Det var den virkelig også :D
Trine 1: Det gør jeg også - det og så æbletærter er bare efterårshygge :D
Trine 2: Den får i hvert fald de varmeste anbefalinger herfra - og som et ekstra plus er den supernem at lave ;)
Send en kommentar