lørdag den 10. september 2011

Pæretærte - med opskrift

Det var så her, jeg havde planer om et billede af tærten på en tallerken... Men det nåede jeg slet ikke, for kagen var væk virkelig hurtigt! Den var virkelig lækker! Jeg brugte denne opskrift fra Karolines, men tilsatte også marcipan. 


Pæretærte m/marcipan
3-4 modne grønne pærer

50g grofthakkede mandler
100g reven marcipan


Smuldredej:
125g koldt smør

125g mel
75g sukker

Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilk og kernehus.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker i. Alternativt kan alle ingredienserne køres i en foodprocessor ved maks. hastighed i 10 sekunder - jeg elsker virkelig samtlige af mine køkkenmaskiner ;)
Læg pærerne i en smurt tærteform, med den buede side opad, og drys med mandlerne og marcipanen. Fordel smuldredejen over pærerne, så pærerne er helt dækkede. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. Server den lune tærte med iskoldt flødeskum eller creme fraiche. Eller måske vanilleis :)

4 kommentarer:

Litzy sagde ...

Lyder virkelig lækkert

Kathrine sagde ...

Uhm! Jeg ELSKER pæretærte - det er en fantastisk klassiker :D

Trine sagde ...

Mums! Den må prøves snart ;)

Anja sagde ...

Litzy: Det var den virkelig også :D

Trine 1: Det gør jeg også - det og så æbletærter er bare efterårshygge :D

Trine 2: Den får i hvert fald de varmeste anbefalinger herfra - og som et ekstra plus er den supernem at lave ;)