Stegte ris
300g kogte, kolde ris
100g kyllingekød i små strimler
2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. frisk ingefær, finthakket
2 tsk. karry
1 tsk. sort chilipasta
1 stort løg, finthakket
1 gulerod, skåret i strimler
10 sukkerærter, skåret i strimler
50g rejer
2-3 spsk. fiskesauce
10 spsk. olie til stegning
1 thaiomelet i strimler (opskrift nedenunder)
Frisk koriander til pynt
Opvarm olien i en wok. Tilsæt hvidløg, ingefær, karry og
chilipasta, og når krydderierne steger kraftigt (pas på at de ikke brænder på),
tilsættes kylling og løg.
Bland de kolde ris i lidt efter lidt – de må ikke klumpe. Tilsæt
evt. lidt mere olie og rør ofte i retten.
Kom gulerod, sukkerærter og rejer i til sidst og smag til
med fiskesauce. Pynt med omelet i strimler og frisk koriander.
Thaiomelet
1 æg
2 spsk. piskefløde
1 tsk. fiskesauce
½ tsk. sambal oelek
1 tsk. korianderblade, hakkede
2-3 spsk. olie til stegning
Ægget piskes med fløde. Fiskesauce, sambal oelek og
korianderblade tilsættes. Olien opvarmes på en lille pande, og æggemassen
hældes op. Steges som en pandekage ved høj varme på begge sider.
Thairuller med svinekød
25g æggenudler
1 strimlet thaiomelet (se opskrift ovenover)
100g magert hakket svinekød
1 lille finthakket løg
100g finthakket hvidkål (jeg havde en rest spidskål, så det
brugte jeg)
2 fed hvidløg, finthakkede
2 tsk. finthakket frisk ingefær
1-2 tsk. sambal oelek
2-3 sps. Fiskesauce
Forårsrulledej
Olie til stegning
Læg æggenudlerne i koldt vand i 20 minutter, lad dem dryppe
af og skær dem fint. Lav omeletten og striml den fint. Svinekødet og
grøntsagerne steges med krydderierne i lidt olie i en wok. Bland nudler og
omelet i til sidst. Blandingen skal være ret tør og helt kold, før den kan
bruges som fyld til rullerne (vores var nu ikke helt kold, og det gik fint
alligevel). De optøede dejplader må ikke tørre ud. Pak dem evt. ind i et
fugtigt viskestykke og tag dem frem én ad gangen.
Pladerne fyldes med lidt fyld og rulles. ”Lim” dem sammen
med en blanding af Maizena og kold vand.
Steg rullerne i rigelig olie og lad dem dryppe af på
køkkenrulle.
2 kommentarer:
Åhh jeg ELSKER thai mad... og det der ser godt nok bare fantastisk lækkert ud!!! Uhmm...
Tak, søde Anne :D Jeg er også vild med thaimad - og dette smagte virkelig autentisk!
Send en kommentar