tirsdag den 12. februar 2013

Food lately


 
Jeg er blevet ret dårlig til at få taget billeder af mad. Nok mest fordi det som oftest bare bliver kastet på en tallerken. 
Men dette er noget af det, som vi fik i sidste uge: 
1. Vi havde inviteret vores gode venner og næsten-naboer på hjemmelavede burgere. De havde plaget i virkelig lang tid - sådan cirka siden jeg stadig var gravid. Og det var som altid super hyggeligt at have dem ovre. 
2. Pasta carbonara - simpelt og SÅ godt!
3. Hotdogs. Jeg troede, at jeg havde købt brød med hjem fra Danmark sidst. Men nej. Og det takker vi så mig for, for så var jeg nødt til at bage dem selv - og det var SÅ meget bedre! Aldrig.mere.købebrød!
4. ...og jeg spiser altså også andet end usund mad. Dette var morgenmaden på yndlingscaféen, hvor jeg mødtes med en tidligere kollega en tidlig morgen. 

4 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Ser lækkert ud!! Har du instagram? :)

Anja sagde ...

Taaak :) Ja, blondinenpt - har dog ikke brugt det så meget endnu.

Marian N. Larsen sagde ...

vil du ikke dele din opskrift på hotdog-brødet - det ser supergodt ud?!

Anja sagde ...

Jo selvfølgelig! Det er fra Amos store fødselsdagsbagebog - og er i øvrigt samme opskrift til burgerbollerne.

Opskrift til 10 stk (jeg fik nu 12 ud af det).

50g gær
3dl lunkent vand
½dl olie
100g fuldkornshvedemel (jeg brugte rugmel)
500g hvedemel
1 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. salt

æg til pensling

1. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser.
2. Ælt dejen til den er glat. Lad den hæve tildækket og lunt i ca. 30 min.
3. Form 10 (eller 12) aflange pølsebrød.
4. Læg dem tæt sammen på bagepladen og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 40 min.
5. Pensl med æg og bag ved 225 grader i ca. 14 min.