onsdag den 4. december 2013

Sinterklaas

I morgen er det Sinterklaas her i Holland (den falske jul og den falske julemand ;)) og det blev fejret i lille O's daycare i dag. Selvom det ikke rigtig siger mig noget, så var det alligevel hyggeligt med alle de overgearede unger. Vi har snakket meget om, hvad vi gør med Sinterklaas og jul i forhold til O. Vi er jo begge danske, og julen er virkelig hellig for os. Vi SKAL hjem hver år. Bum. Så O vil jo vokse op med en rigtig dansk jul. Desuden går jeg lidt ekstra juleamok i december, netop fordi vi bor i udlandet (mit desperate forsøg på at være i ekstra godt julehumør, når kanen lander på dansk grund, haha). Men vi kommer jo heller ikke udenom, at O kommer til at vokse op med det hollandske sprog og den hollandske kultur. Så sådan noget som Sinterklaas vil komme til at blive en del af det. Men det kan jo heldigvis godt bare være noget man fejrer i institution/skole - og derhjemme går man så all in på nisser, pakkekalender, osv.
Nå, men i år var han nok pænt ligeglad med ham Sint-fyren og de to Zwarte Piet'er. Eller måske lidt bekymret, haha. Han skulle i hvert fald ikke sidde på skødet af ham! Heldigvis faldt der en gave af alligevel ;)

Sinterklaas came to visit O's daycare today. Most kids, including O, found him a bit scary, haha. It is weird to think about that Sinterklaas will become something O grows up with. My husband and I can't relate to the tradition at all, so it is going to be interesting to see what's gonna happen in our little Danish Dutchland home in the coming years :)

2 kommentarer:

Mit element sagde ...

pyhh, kan godt forstå små børn generelt når de bliver kede af at skulle sidde ved en fremmed, stor mand..

og nu har jeg ik børn selv, så jeg kan jo sagtens snakke; men er det ikk en ekstra gevinst for lille O at blive to-sproget, at kende til en anden kultur og at ha boet i et andet land (hvis I vender tilbage til DK engang..måske).
- det må da give videbegærige børn?

// Rikke //
CUPCAKE-STYLISTEN

Anja sagde ...

Jo, det er da helt sikkert en gave! Både mht sprog og kultur! Han får jo to "hjem" :) Han er også i en engelsk gruppe én dag om ugen, så det får han nok også ind :)