torsdag den 15. september 2011

Non-rugbrød

Opskriften på dette brød er fra "Suverænt Nemt" - navnet har jeg selv fundet på, da jeg synes, at det minder meget om rugbrød, men der er ikke rug i :) Jeg har lavet det mange gange før - det er virkelig nemt at lave og smager skønt! 


Non-rugbrød (2 stk.)
50g gær
½ liter lunkent vand
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
½ liter kærnemælk
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 kg grahamsmel
evt. 1 dl vand og 2 dl hvedeklid 


Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og sukker og rør rundt, til det er opløst. tilsæt kærnemælken og resten af ingredienserne. Hvis der skal klid i brødet, tilsættes yderligere 1 dl vand. Rør så lidt som muligt i dejen. Fordel dejen i to 1½ liters brødforme, som er smurt med olie.


Sæt formene i en kold ovn, tænd på 175 grader (ikke varmluft) og bag brødene i 1½ time. Tag brødene ud af formene og køl dem på en rist.

4 kommentarer:

Det Stormske Køkken sagde ...

Hvordan smagte det så? :)

Anja sagde ...

Nå, det glemte jeg at skrive :P Jeg har lavet det mange gange før - og det er virkelig lækkert! Dejlig saftigt :D

Sandra sagde ...

UH! Det lyder jo så nemt at jeg kan finde ud af det!! :D
Tak for opskriften! :)

Anja sagde ...

Haha :D Jeg LOVER, at det ikke kan gå galt! ;)