onsdag den 4. januar 2012

Shrimps & arugula

I forbindelse med vores nytårsmiddag købte jeg en stor pose frosne tigerrejer.  Vi køber dem i et engrossupermarked for næsten ingen penge, så selvfølgelig skulle jeg have et lille lager i fryseren ;) Vi fik allerede brugt nogle i dag, hvor jeg lavede en lækker Jamie Oliver ret, som jeg har lavet maaange gange før! Tror måske, at det var den første opskrift, jeg prøvede fra Italien-bogen... Den er virkelig lækker, og som en bonus er den lavet hurtigt.Spaghetti med rejer og rucola (4 pers.)

Ingredienser:
450g spaghetti
havsalt og friskkværnet sort peber
ekstra-jomfruolivenolie
2 finthakkede fed hvidløg
1-2 smuldrede, tørrede chilier
400g pillede, rå rejer
1 lille glas hvidvin
2 store spsk. Soltørret tomatkoncentrat
Saft og revet skal af 1 usprøjtet citron
2 håndfulde rucola (hak dem evt., hvis de er meget grove)


Fremgangsmåde:
Bring en stor grydefuld vand i kog. Tilsæt salt og spaghetti og følg kogeanvisningen på emballagen. Opvarm imens 3 store skvæt ekstra-jomfruolivenolie i en stor stegepande og smid hvidløg og chili på. Når hvidløget at tage lidt farve, tilsættes rejerne og svitses med et øjeblik. Rør hvidvin og tomatkoncentrat i og lad saucen simre i 2-3 min.

Lad pastaen dryppe af i et dørslag; gem lidt af kogevandet. Vend den i saucen sammen med et godt skvæt citronsaft og halvdelen af rucolabladene.  Smag retten til; tilsæt evt.  lidt af kogevandet, hvis saucen er for tung. Fordel retten på 4 tallerkener, drys lidt citronskal og resten af rucolabladene over og nyd retten med det samme.

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hei, så fin blogg du har, jeg fant den i dag via en annen blogg. Her vil jeg lese mere, masse fine tips;) ha en glad uke videre, hilsen Wilhelmines blogg i Norge

Michelle sagde ...

Det lyder virkelig lækkert. Han kan altså bare noget med mad. Elsker også min "Jamies Italien" - har du prøvet retten med kylling, parmasan og blandede svampe? Jeg kan ikke huske hvad den hedder, den er simpel og smager fantastisk!

Litzy sagde ...

Det lyder da helt bestemt som en opskrift der skal prøves.

Mums det ser godt nok lækkert ud

Marian N. Larsen sagde ...

Uhmn! Vi har også altid rejer eller tigerrejer i fryseren, men mest til wokretter! Lavede green curry i forgårs med de store fættere... tror altså du er totalt ferm til pastaretter. Måske en Miss Oliver?

Anja sagde ...

Wilhelmine: Velkommen til og god week :D

Michelle: Nej, den har jeg vist ikke prøvet - den kommer på listen! :D

Litzy: Den er virkelig også lækker! :)

Marian: Mmm ja i wokretter er de også gode! Det kan være, at det bliver næste rejeprojekt :D
Haha, hvor er du sød - men jeg tror, at S vil give dig ret :P