torsdag den 14. marts 2013

Kikset

Et smut i supermarkedet bekræftede min idé om sukkerindholdet i de babykiks, man kan købe - og alle de andre mærkelige ting der var i (?!) Og nu er jeg ikke på nogen måde en fanatisk økologisk klidbollemor, men der er bare nogle ting, jeg ikke ser nogen grund til at proppe i min søn. Jeg blander mig ikke i, hvad de spiser i daycaren (ok, det gør jeg alligevel, for de skal f.eks. ikke give ham kage), for jeg gider ikke, at han sidder der og undrer sig over, at han skal have noget andet at spise. Og man spiser jo altså bare anderledes her i NL - i det hele taget er der bare rigtig mange ting, der er anderledes med børn her i NL! F.eks. er det ikke nemt at få babyplejeprodukter uden parfume og parabener. Flere af min fellow mor-veninder kigger på mig og spørger "para-hva'for-noget?" Og da O var lige knap 4 mdr. fik jeg at vide hos sundhedsplejebureauet, at jeg da bare kunne begynde på ris og pasta? Og her til 6 månederstjek, at han var for tyk til grød, men skal have godt med fuldkornsbrød i stedet? Ej, men jeg må le. 
Jeg er som sagt ikke fanatisk - jeg bruger min sunde fornuft og gav f.eks. ikke min søn på knap 4 mdr. en pose spaghetti ;)


Nå, det var de der kiks! Jeg brugte en opskrift, som er fra Krudtugler og Kanelsnegle - men jeg fandt den dog på nettet. De er helt okay, men tror jeg vil tilsætte lidt tørret frugt næste gang. 

Havrekiks 15-20 stk.
250 g havregryn
et nip salt
1/4 tsk natron
3 spsk smør
2 dl meget varmt vand (fra en kedel der netop har været i kog)

Tænd ovnen på 200 grader. Bland havregryn, salt og natron i en skål. Lav en fordybning i midten, tilsæt fedtstoffet og hæld det varme vand i. Ælt dejen godt igennem, så den bliver glat og jævn og rul den så ud så tyndt som muligt. Stans kiksene ud med et glas eller en udstiksform (eller skær dem ud, som jeg gjorde) og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir 15-20 minutter eller til kiksenes kanter begynder at blive gyldenbrune og føles faste (de bliver sprøde, når de er blevet kolde). Læg kiksene på en bagerist til afkøling.

2 kommentarer:

Anne sagde ...

Åhh ja, babyer i udlandet. Her har vi også parfume kampen. Og er der ikke kunstig parfume er der olier i!!! Jamen altså, de er jo også allergene. Og det LUGTER!!!

Tør slet ikke tænke på hvis han også skulle spise. Forresten så kan jeg da henvise til de publikationer der er her: http://www.kk.dk/da/borger/sundhed-og-sygdom/sundhed-hos-boern-og-unge/sundhedsplejen/materialer-sundhedsplejen

Der kan man hente en masse materiale fra de danske sundhedsplejersker. Hvis du altså ikke kender den i forvejen :)

Kh

Anja sagde ...

Lige præcis! Der er altid et eller andet andet i :/

Tusind tak for linket! Jeg har bogen med maden, men de andre har jeg ikke :)

Det redder mig sikkert ;)

KH A