mandag den 3. juni 2013

Some things...

Ja, nogle ting forstår jeg bare ikke, når det kommer til Holland! Jeg var vist inde på en del ting i forbindelse med graviditeten og det med at have barn her (f.eks. at babydyner dræber og barsel er 16 uger i alt). En anden (måske lidt mindre) ting er traditionen med at spise beschuit (det er vist det der hedder hollandske krydder i Danmark) met muisjes (lyserød eller lyseblå krymmel med anissmag), når man er på barselsvisit. Ja, faktisk får man det allerede på fødegangen. Åh, de skulle bare vide, at det bare var det sidste jeg havde lyst til! Det ER altså en mærkelig kombi. Og det ved de godt selv, hollænderne. Men man skal jo spise det - for det er jo tradition. Jeg har før takket nej til dem på barselsbesøg, men så kunne man nærmest ligeså godt have sagt at babyen var grim - nujs, sikke et fornærmet udtryk! Bevares, jeg kan da godt blive sådan lidt fornærmet, hvis man ikke vil smage mine kager. Men nu er det ikke ligefrem de store gryder, der har været i brug for en omgang tør kiks med margarine (!!) og aniskrymmel. Måske man skulle bede om et stykke knækbrød med smør (!!) og chokoladekrymmel næste gang, man ligger på sådan en fødegang. Eller kan man måske ringe til et dansk sygehus og få en fødsels-bakke-med-flag leveret?
Nå, men vi var på barselsvisit i weekenden, og som anishelvedets farver afslører, blev det en dreng. En rigtig nuttet én af slagsen. Og ja, jeg spiste kiksen og tørrede mine øjne...

9 kommentarer:

TineLee sagde ...

Haha - det er sjovt med det der krymmel, for jeg havde som barn en hollandsk nabo, hvor der også altid blev serveret aniskrymmel. Og det kom jeg lige netop i tanker om, da du skrev om det!
Det var godt nok ikke i forbindelse med en fødsel det blev serveret, men det stod altid på bordet til eftermiddagsfranskbrødet og tror lidt de brugte det, som vi bruger pålægschokolade. Men godt, det var det altså ikke og forestiller mig da slet ikke, det er godt med tør beskøjt og margarine under ;-)

Kathrine sagde ...

Hold nu op hvor underligt! Haha, men ser festligt ud ;)

Bex sagde ...

I min folkeskoleklasse var der også en hollandsk pige, og engang overnattede jeg hos hende og fik morgenmad bestående af boller med krymmel med syntetisk æblesmag (?!). Hvad er det med Holland og det krymmel der? Don't get it...

Anja sagde ...

TinaLee: Jamen vi har da også sådan cirka en halv milliard andre slags krymmel, der bruges på brød :S Jeg tror, at man som barn måske synes at det er ret lækkert. Men så får man smag, hahaha ;)

Trine: Ja, og så stopper det ligesom også dér ik' :D

Bex: Aaaad, med æblesmag :S Men ja, de har virkelig mange forskellige slags. Og de kunne aldrig drømme om at bruge det som kagepynt, haha

Anne sagde ...

Hihi, ja sådan nogle har vi også liggende!! Og venter på at vi kan give pakken videre til nogle vi kender der får en dreng ;)
Forstår nu udemærker de beskøjter det med alm hagelslag på!!! Det fik vi altid ved kærestens Oma, når vi besøgte hende i Den Haag.

Anja sagde ...

Hehe, nå I fik dem heller ikke spist :P
De alm. kan jeg også langt bedre acceptere - nok især hvis man forbinder dem med noget rart som Oma :)

Mit element sagde ...

det er da en spøjs tradition..men spørg en hollænder som har været i DK om ikk de finder nogle af vores madvaner for sære...dét gad jeg godt vide ;)

// CUPCAKE-STYLISTEN //

Ann sagde ...

Ej, hvor underligt - og så lige med anis-smag? Yrdk!

Det var nok en tradition man godt kunne være foruden....

Men ja, skik følge eller land fly. Håber du klarede den? :D

Anja sagde ...

Riks: Det må jeg gøre :D Jeg ved at nogle af vores venner synes at guf er helt vildt mærkeligt og sødt! Hmm, her kommer de så sukker i flødeskum, haha ;)

Ann: Ja, jeg ved jo, at de er der HVER gang :P Men nu det jo ikke sååå ofte, at der kommer en ny unge, haha ;)